Jag kan flyga

Jag kan flyga

måndag 21 januari 2013

det pratas mer och mer om det....

Allt oftare så stöter jag på människor som pratar om sesitivitet på jobbet eller på fritiden. Funderar på vad detta kan leda till. Människor i min omgivning blir mer medvetna och förstående men det är ju faktiskt inget handikapp, knappast en begränsning heller. Faktum är att det är nog snarare samhället som är alldeles för hysteriskt för en del av oss, för de flesta faktiskt....

Samhället, eller människor rättare sagt söker sig hela tiden till sina "egna" d v s medmänniskor som är som en själv. Är det anledningen till att jag startade bloggen kanske? :) Eller att ni läser? Resultaten i vårt prestationsinriktade, superstressade hajpade samhälle är att vissa betraktas som udda, passar liksom inte riktigt in. Eller för att säga det frankt, vissa av oss går vår egen väg och skiter i resten av samhällets 80 %....eller?

Jag betraktas nog som en udda fågel. Jag hatar att sitta bland stora grupper. Fölk fattar inte hur jobbigt det är att lyssna på 5 pågående samtal samtidigt! Jag gillar inte att festa (har allmänt svårt för människor i synnerhet gapiga och berusade sådana). Jag gillar inte våldsamma filmer (hallå vem fan gillar våldsfilmer egentligen?), jag hör inte till den tysta "varianten" och tja, går min egen väg så att säga.

Min sambos arbetskamrater gjorde sig vid ett tillfälle lite lätt lustiga över en annan av deras arbetskamrater som alltid undvek after work och större fester, i regel där det blev fler än sex deltagare. De var kanske snarare lite mer undrande över beteendet eftersom han inte gjorde som dom.
Jag tog ett snack med min karl och förklarade varför. Jag har träffat killen i fråga och det är lätt att se att han är sensitiv. Hm men det kommer nog alltid vara så här tyvärr. Människan är ett utpräglat flockdjur. Det var bäst att hålla samman för att öka överlevnaden mot istider och sabeltandade tigrar.

Nu håller vi ihop mot isigt samhällsklimat och tja....vad kan jag hitta för synonym för sabeltandade tigrar utan att bli för politiskt? :)

Men för att knyta ihop säcken. Ökat medvetande hos våra vänner, familjer och kollegor ökar chanserna för oss att socialisera under rimliga former i lagom doser. Vårt beteende är plötsligt inte konstigt eller svårförklarat utan väldigt logiskt. Jag tror inte på "a" eller "b" männsikor. Det finns miljardtals varianter av oss och för en gång skull kan vi inte hoppa alla bokstavskombinationer?

Läste förövrigt en krönika av en kulturdebattör (!) i GP som tjoffade in HSP i samma fack som andra bostavskombinationer....hon kan väl gå och läsa en bok eller göra något annat?

tack gode gud för att det inte finns istider och sabeltandade tigrar, ha då hade jag kanske tvingast sitta och uggla i en grotta med en massa annat fölk! :) eller blivit tigermat.....eller levt som den fantastiska undermänniskan Ayla i grottbjörnens folk som suktar efter Jondalar....nej nu för tusan får jag ge mig½!

Over and out!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar