Jag kan flyga

Jag kan flyga

söndag 29 juli 2012

Dop med en mylliard småbarn!

Jag är en aningens trött efter tretimmarsdop. Vi var bara ett fyrtiotal men med en större andel barn. Idag fokuserade jag på att studera hur andra (även barnen) hanterar denna typ av tillställningar. Det tydligaste är nog att de allea flesta har ett behov att ta en nypa frisk luft då och då och det gäller ALLA!

För tillfället håller jag på och läser min första "självhjälpsbok" "The highly sensitive person" (skriver mer om den i nästa inlägg). I den finner man en rad tips om hur man ska hantera olika situationer. Nu har en del betydligt större svprigheter att klara av större skräniga tillställningar än vad jag har men detta kan man göra:
1. Omdu inte känner så många på festen och inte har lust att kallprata försök luska ut vilka som kan vara Hsp! Sök kontakt med dessa och gärna med öppningsfrasen "det är så livat/högljudt här!
2. Ska du småprata med någon så bestäm dig för om du ska prata eller bara lyssna. Många pratar gärna så det är inte säkert att ditt sällskap skulle misstycka tvärtom. Om du lyssnar uppmärksammat märks det utan att du behöver prata en massa.
3 Kom lättare ihåg namn genom att använda namnet i nästa mening "vilka shoes to die for Anna"!

4. Att socialisera i grupp ter sig olika för mig beroende på ork och humör. Jag älskar ibland att bara sitta och lyssna på människor och betrakta dem. Andra kan känna att vi som tysta betraktare är utanför och beter oss lite avigt. Märker du av detta berätta att du känner dig delaktigt och tycker att det är mycket intressant att lyssna på alla och att du gillar dom. Får man ingen bekräftelse under ett samtals gång undrar många om det är så att de inte är omtyckta av sin omgivning. Helt naturligt! :) Idag trivdes jag bra med att vara tyst men ofta tjötar jag på.

På dopet kunde jag inte hitta någon hsp i alla fall ingen vuxen :). Men jag kände ju också de flesta och när ljudnivån blev lite för mycket (som i andras öron måste varit högst normal) var det bara att ta en sväng runt huset! Perfekt!

Puh lätt att tappa koncentrationen under bloggandet när man har en fisande hund vid sina fötter! :)

Oh lord let's party some more!

2 kommentarer:

  1. ja, du det är svårt med sådana tillställningar tycker jag. Men jag har hittat små knep som hjälper mig genom stunden. Kameran är ett hjälp medel, jag kan ta en paus genom att gömma mig bakom kameran och föreviga festen. Jag gör som du, tar ett varv runt huset, går på toaletten och andas en stund. Lyssnar på någon som pratar. Men jag är alltid väldigt trött efter sådana fester. Återhämtning krävs.

    SvaraRadera
  2. Att fota var ju en jättebra idé! :) Ska bli bättre på att ta med mig kameran. Tack för tipset!

    SvaraRadera